Fra 2. mai endrer vi på når måltidene serveres på Folldal bo- og servicesenter

MiddagstiderGod ernæringsstatus er en viktig forutsetning for et godt liv. Det gjelder selvsagt også for den eldre del av befolkningen. Mange norske sykehjem har nå lagt om måltidsrytmen sin så middag serveres på ettermiddagen.

Undersøkelser viser at man kan oppnå god helsegevinst ved at middagstidspunktet flyttes til senere på dagen enn det vi har hatt på Folldal bo- og servicesenter fram til nå.

 

Å være godt ernært har positiv effekt for beboeres/pasienters velvære (overskudd, humør, appetitt), bidrar til å bevare funksjon, gir bedre muskelstyrke, raskere sårtilheling, bedre immunforsvar og færre komplikasjoner skriver helsedirektoratet. Helse- og omsorgsminister Bent Høie har også i flere henvendelser til norske kommuner bedt om at det gjøres en vurdering av måltidsrytmen for å sikre denne gruppen best mulig ernæringsstatus.

Se tale/innlegg fra 19.08.16

 

På Folldal bo- og servicesenter vil vi fra 2. mai flytte middagen til 15.30. Det vil bli servert lunch på FBSS kl. 12.00 og man kan også få kjøpt lunch i kantina. De hjemmeboende som har matombringing vil også få maten sin noe senere. Utkjøringen vil starte kl 15.00.

 

Middag

Publisert av: Åse Nøkleby Brendryen
21.04.2017